Välkommen till Mordspelet!


Här kan du försöka lösa mordet på (den fiktiva) artisten Silvana. Genom att förhöra misstänkta, göra en brottsplatsundersökning, leta ledtrådar och läsa vittnesmål kan du göra dig en bild av vad som egentligen hände på festen där Silvana mördades. Sen återstår det för dig att lista ut VEM som är skyldig, VARFÖR hon mördades och med vilket MORDVAPEN hon togs av daga.

Instruktioner finner du till vänster på varje sida. I övrigt får du klicka dig fram för att få de uppgifter du behöver för att lösa mordet.

OBS! Denna mordhistoria ger en uppfattning om föreställningen Kändismord. Historien och karaktärerna påminner om den riktiga föreställningen men är ej identiska med Kändismord. För att uppleva "the real thing" med riktiga karaktärer och unik realtidsdramatik - boka Kändismord!

OBS 2! Storyn, karaktärerna och händelserna i Mordspelet är helt och hållet uppdiktade. Alla eventuella likheter med faktiska personer, händelser eller miljöer är slumpartade.

Sett alla 4 ledtrådar på mordplatsen 0/4
Pratat med vittnerna
Förhört Leonore med frågorna 0/3
Förhört Örjan med frågorna 0/3
Förhört Victoria med frågorna 0/3
Förhört Flingo med frågorna 0/3
Förhört Sammy med frågorna 0/3
Sett skissen över Näppelunda slott

Du kan anteckna här:
Vem mördade Silvana?
Grevinnan Leonore
Örjan Slick
Victoria Guldspett
Flingo Chimär
Sammy Breed
Motivet
Svartsjuka
Pengar
Blev arg och agerade oöverlagt
Hämnd
Karriärsstöld
Silvana kände till något
som inte fick komma ut
Blev nobbad av Silvana
Mordvapen
Mobiltelefon
Plånbok
Smycke använt som knogjärn
Flaska
Eldgaffel
Knytnäve


Du behöver ha rätt på mördare och motiv. Lyckas du dessutom pricka in mordvapnet är du en riktigt skicklig privatspanare som borde överväga ett karriärbyte (om du inte redan jobbar inom rättsväsen).

Det här är min teori -

I Mordspelet är DU detektiven som skall lösa mordet på Näppelunda slott.

Du utgår från mordplatsen. Härifrån kan du sedan förhöra de misstänkta, läsa vittnesmålen, kolla Näppelundakartan och skriva anteckningar.

När du sedan tror att du vet vad som hänt - klicka på "Jag vill lösa mordet!" som kommer att dyka upp nere till vänster på mordplatsen
Detta har hänt:

Under en releasefest för den nya sångstjärnan Silvana mördas hon.

Mordorsaken tros vara ett kraftigt slag mot huvudet och självmord är uteslutet, men annars har polisen inga spår efter mördaren/mördarna. Kroppen hittas av städerskan.

Kvar på festen vid tiden för mordet var fem personer. Dessa är alla misstänkta. Dessutom har två vittnen och säkerhetschefen på Näppelunda lämnat uppgifter som kan vara viktiga för utredningen och det finns också detaljer på mordplatsen som kan hjälpa dig att finna mördaren.
Bild
Text